Εκπαιδευτικό

Πρόγραμμα
Εκπαιδευτικό

πρόγραμμα

Η μάθηση στο Junior είναι χαρά και απόλαυση. Τα παιδιά εισάγονται στο εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα ομαλά με στόχο την ολόπλευρη ανάπτυξή τους.

Το διδακτικό μας μοντέλο βασίζεται στην παιδοκεντρική προσέγγιση και τη μέθοδο project. Κάθε παιδί βρίσκεται στο επίκεντρο της μάθησης και γύρω από τα ενδιαφέροντα και τις ανάγκες του, δομείται η μαθησιακή διαδικασία.

Το άρτια καταρτισμένο προσωπικό μας, σεβόμενο την ατομικότητα και τις ιδιαίτερες ανάγκες του κάθε παιδιού, σχεδιάζει, οργανώνει και υλοποιεί δράσεις και δραστηριότητες κατάλληλες για την κάθε ηλικιακή ομάδα.

Γνωρίστε τα γνωστικά μας αντικείμενα:

Γλωσσική ανάπτυξη

Τα παιδιά μαθαίνουν να χρησιμοποιούν τη γλώσσα ως μέσο επικοινωνίας, επίλυσης προβλημάτων και έκφρασης συναισθημάτων. Μαθαίνουν να αναπτύσσουν το λεξιλόγιό τους και να τεκμηριώνουν τα λεγόμενά τους. Μέσω των παραμυθιών, ανακαλύπτουν καινούργιες λέξεις, αφηγούνται ιστορίες και προσωπικές εμπειρίες μπροστά σε κοινό.

Ελεύθερη έκφραση και Δημιουργικότητα

Η ελεύθερη έκφραση και η δημιουργικότητα είναι ζωτικές ανάγκες των παιδιών, καθώς μέσω αυτών εκφράζονται συναισθηματικά. Η θεατρική αγωγή, το κουκλοθέατρο, η μουσικοκινητική και ο χορός, είναι μερικές από τις δραστηριότητες που υλοποιούνται στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα του σχολείου μας με σκοπό τα παιδιά να νιώθουν χαρούμενα και ολοκληρωμένα.

Αισθητηριακό παιχνίδι

Το αισθητηριακό παιχνίδι (messy play) αναφέρεται κυρίως στις μικρότερες ηλικίες. Είναι ένα είδος παιχνιδιού που επιτρέπει στα παιδιά να χρησιμοποιήσουν όλες τις αισθήσεις τους και μέσω αυτού να καλλιεργήσουν τη λεπτή κινητικότητα, να εγείρουν τη φαντασία τους και να ανακαλύψουν καινούργιες υφές, γεύσεις, οσμές και χρώματα.

Μαθηματικά

Τα μαθηματικά βρίσκονται στην καθημερινότητά μας και στο Junior στοχεύουμε στη διασκεδαστική εκμάθηση και αξιοποίηση τους. Τα παιδιά αναγνωρίζουν και κατανοούν τους αριθμούς και τα σχήματα. Μέσα από βιωματικές δραστηριότητες, εμπλέκονται σε μαθηματικά προβλήματα αποζητώντας λύση. Εξασκούμαστε στην ομαδοποίηση, κατηγοριοποίηση, αντιστοίχιση και αναγνώριση αντικειμένων, ποσοτήτων κ.ά.

Εικαστικές τέχνες

Η επαφή με σχέδια και χρώματα, υλικά και υφές επιτρέπουν στο κάθε παιδί να εκφραστεί και να καλλιεργήσει την καλλιτεχνική του πτυχή. Στο Junior η επαφή με την Τέχνη είναι αναπόσπαστο κομμάτι του καθημερινού προγράμματος και εμπεριέχει δραστηριότητες όπως ζωγραφική με πληθώρα τεχνικών και υλικών, κατασκευές με πηλό και ανακυκλώσιμα υλικά, κολλάζ, τυπώματα, χαρακτική κ.ά.

Ρομποτική και Εκπαιδευτικός Προγραμματισμός

Η Ρομποτική και ο Ψηφιακός Γραμματισμός είναι πλέον αναγκαία εκπαιδευτικά στοιχεία της προσχολικής εκπαίδευσης και στο Junior τα παιδιά αναπτύσσουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες από πολύ νωρίς. Με την εκμάθηση και χρήση του ηλεκτρονικού υπολογιστή και με τη χρήση του εκπαιδευτικού ρομπότ Bee Bot, τα παιδιά ανακαλύπτουν τον ψηφιακό κόσμο με διασκεδαστικό και εποικοδομητικό τρόπο.

Φυσικές Επιστήμες

Τα παιδιά σε αυτή την ηλικία χρειάζονται ερεθίσματα που να καλύπτουν την εγγενή περιέργειά τους για ανακάλυψη του κόσμου. Στο Junior τα παιδιά διεξάγουν πειράματα, παρατηρούν και ανακαλύπτουν τη φύση γύρω τους, μαθαίνουν τη έννοια της αιτίας και του αποτελέσματος, κάνουν υποθέσεις, τεστάρουν και βγάζουν αποτελέσματα.

Φυσική Αγωγή

Η σωματική ανάπτυξη των παιδιών είναι αναπόσπαστο κομμάτι τις ολόπλευρης ανάπτυξής τους. Στο Junior πιστεύουμε ακράδαντα το ρητό νους υγιή εν σώματι υγιεί κι έτσι προωθούμε καθημερινά τη σωματική άσκηση, την υγιεινή διατροφή και την ξεκούραση για ένα μυαλό δυνατό και ένα σώμα υγιές.

Αγγλικά

Με παιγνιώδη και περίτεχνο τρόπο, η εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας στο Junior γίνεται παιχνίδι. Μέσα από τραγούδια, flashcards, μουσικοκινητικά παιχνίδια και ιστορίες, τα παιδιά αποκτούν τα πρώτα ακούσματα στην αγγλική γλώσσα και διευρύνουν σταδιακά το λεξιλόγιό τους και στην αγγλική.

Τι μας ξεχωρίζει;

Σε έναν χώρο έκτασης 500τ.μ. που πλαισιώνεται από τον προαύλιο χώρο μας, έκτασης 5.000τ.μ., καθημερινά τα παιδιά αναπτύσσονται ολόπλευρα χάρη στις δυνατότητες που τους προσφέρει το άρτια καταρτισμένο προσωπικό μας ώστε να εξερευνούν, να ανακαλύπτουν, να ενθουσιάζονται και να επιτυγχάνουν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους.

Στο σχολείο μας τα παιδιά αποκτούν νέες εμπειρίες μέσω της καθημερινής επαφής με τη φύση και τον κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο με εποχιακές και μόνιμες περιοχές μάθησης ανά τάξη, ενώ παράλληλα, έξτρα δραστηριότητες με εξωτερικούς συνεργάτες παρέχουν στα παιδιά επιπλέον γνώσεις και εφόδια.

Το διδακτικό μας μοντέλο ακολουθεί την παιδοκεντρική προσέγγιση με στόχο την ολιστική ανάπτυξη του παιδιού σύμφωνα με το Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών.

Τμήματα

Αναγνωρίζουμε τις ανάγκες του κάθε παιδιού