Εγκαταστάσεις

Junior School
Εγκαταστάσεις

Το σχολείο “JUNIOR Προσχολική Ακαδημία” βρίσκεται στη Δροσιά Θέρμης, στην Ανατολική Θεσσαλονίκη, σε μια μοναδική τοποθεσία φυσικής ομορφιάς.

Η διαμόρφωση του εσωτερικού χώρου μας, συνολικού εμβαδού 500τ.μ., βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με τον αύλειο χώρο έκτασης 4000τ.μ., εκεί όπου βρίσκονται τα γήπεδα άθλησης καθώς και οι παιδικές χαρές. Ο χώρος των σχολικών αιθουσών (50τ.μ. έκαστη) είναι οργανωμένος σε εποχιακές και μόνιμες περιοχές μάθησης δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για εικαστικές δραστηριότητες, αυθόρμητο και οργανωμένο παιχνίδι, ένας χώρος άνετος για συνάντηση και αλληλεπίδραση με την ομάδα. Ο κατάλληλα διαμορφωμένος εσωτερικός χώρος ενθαρρύνει την ελεύθερη βούληση των παιδιών, καθώς τους επιτρέπει να διαλέξουν και να εναλλάσσουν τον τρόπο αλληλεπίδρασης από ατομικό σε ομαδικό επίπεδο. 

Το πλούσιο και άρτιο εποπτικό υλικό δημιουργεί ευκαιρίες μάθησης και ανάπτυξης για τα παιδιά, καθώς είναι κατάλληλα επιλεγμένο για τις αναπτυξιακές ανάγκες της κάθε ηλικίας που φιλοξενούμε.

Ο συνολικός χώρος του σχολείου ελέγχεται από σύστημα πυρασφάλειας (πυρανίχνευση – πυρόσβεση) και η πρόσβαση σε αυτόν δίδεται από 2 διαφορετικές επιλογές:

  1. Δρόμος Θέρμης – Χαριλάου
  2. Μέσω του Mediterranean Cosmos

Εξωτερικός Χώρος

Εσωτερικός Χώρος